[schilderijen | tekeningen]

Schilder en tekenaar

Van jongsaf aan heeft Frans altijd wel graag getekend, maar zijn tweede hobby, de natuur, werd zijn beroep. Hij illustreerde soms zijn eigen lesbrieven en publicaties.
Het schilderen met olieverf begon pas in het Natuurmuseum in Groningen, toen hem gevraagd werd enkele achtergrondjes voor natuurdiorama’s te schilderen. Sindsdien tekent en schildert hij buiten: natuur, landschappen, (boeren)huizen en dorpsgezichten. Frans schildert en tekent vooral in de vakanties, kamperend ergens in Europa of elders. Zijn landschappen zijn daarom vooral een product van ambachtelijk werken. En in die pogingen tot natuurgetrouwe weergave probeert hij de sfeer van het landschap er in te leggen. Kunst mag je het niet noemen, hopelijk is het wel “kunstig”.
Hij heeft nauwelijks scholing in tekenen of schilderen gehad, maar wel eens een avondcursus modeltekenen gevolgd. Is momenteel lid van de De Toets, een vereniging voor amateur- en beroepskunstenaars. In het atelier van De Toets kun je regelmatig schilderen o.l.v. docenten.

[naar boven]

Schilderijen


[naar boven]

Tekeningen

[naar boven]